Tonica

Praktijk voor Koorzang en Coaching Vorden

 

 "Ik inspireer via muziek"

Voor mensen die een vorm van autisme (en een normale tot hoge intelligentie) hebben, is er geen enkele belemmering om coaching bij mij te volgen. Mijn coaching-sessies kan ik zo nodig autisme-vriendelijk inrichten. Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van autisme, omdat autisme in mijn gezin voorkomt. Ieder individu met autisme heeft iets anders nodig om goed te functioneren. Volgens psychiater en hoogleraar autisme Wouter Staal kan autisme het beste worden omschreven als verzamelnaam voor gedragskenmerken die duiden op een kwetsbaarheid op de volgende gebieden: sociale interactie, communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en het filteren en integreren van informatie. Kortom, ik pas mijn coaching flexibel aan op wat nodig is. En wat altijd blijft gelden is: Kijk naar uw krachten en talenten en niet naar klachten en beperkingen. 

Ik heb enige jaren geleden, samen met mijn dochter Inge, een boek geschreven over autisme: "Autisme in het gezin, verrijking of probleem?" Ook dit boek kijkt naar de mogelijkheden en niet zozeer naar de onmogelijkheden. Hieronder vindt u informatie over ons boek.

 

Autisme in het gezin

Over autistische stoornissen is al veel geschreven en gezegd. Meestal ligt de nadruk op de problemen van het kind en de omgeving. Dit Ankertje benadert autisme nu eens van de positieve kant. De auteurs zijn moeder en dochter. Zonder de moeilijke kanten van autisme te willen ontkennen, laten zij aan de hand van hun eigen gezin zien dat door op een andere manier naar elkaar te kijken en met elkaar om te gaan, je samen heel veel positiefs kunt bereiken. Bevat ook veel tips om de omgeving van en zorg voor kinderen met autisme zo optimaal mogelijk te laten zijn. De Ankertjes van AnkhHermes zijn een begrip! Deze serie compacte boekjes (altijd 128 pagina s) geeft laagdrempelige en begrijpelijke informatie over aansprekende en actuele onderwerpen. De serie wordt continu aangevuld met nieuwe delen. Verkrijgbaar bij o.a. www.bol.com (ook als E-book).

 

  • Nederlands 
  • Druk: 1 
  • 9789020209938 
  • september 2013 
  • Paperback 
  • 128 pagina's