Tonica

Praktijk voor Koorzang en Coaching Vorden

 

 "Ik inspireer via muziek"

Coaching is er voor iedereen. Ieder leven kent uitdagende periodes. U hoeft niet 'ziek' te zijn om gecoacht te worden, integendeel! Het is een investering in uzelf en daarmee in uw omgeving. Coaching is er voor iedereen.

fotoreclamebordAls u tegen vragen, dilemma's, blokkades, angsten, onzekerheden, klachten of uitdagingen (fysiek, mentaal of spiritueel) aanloopt, in uw levensloop, relaties of werkgerelateerd, waar u graag wat ondersteuning bij zou willen hebben, dan kan ik u misschien verder helpen. Door middel van gesprek en allerlei oefeningen probeer ik u zich bewust te laten worden van wie u bent, wat u wilt, wat u denkt en voelt en wat u kunt.  Niet de gebeurtenissen in uw leven geven verandering en ontwikkeling, maar de manier waarop u erop reageert. Het proces van verandering dat u doormaakt heeft een rationele kant, maar ook een gevoelskant en een intuitieve kant. Mensen ervaren mij als coach vaak als een nuchter (Achterhoeks) spiritueel mens.

Ik kan mij voorstellen dat u zich nu afvraagt: "Maar wat gaan we dan doen?". Tijdens de coachingssessies werk ik met een combinatie van gesprek en oefeningen. Theoretische modellen waar ik mee werk zijn de Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Transactionele analyse (TA). Verder maak ik gebruik van verschillende gesprekstechnieken, associatieve oefeningen, mindfulnessoefeningen, ademhalingsoefeningen, creatieve oefeningen en klankoefeningen; u houdt de regie!  Ik maak graag gebruik van muziek. Als coach en als mens is muziek bijzonder belangrijk voor mij! Er zit veel muziek in mijn leven, letterlijk en figuurlijk. Het is ook mijn achtergrond -ik ben musicoloog en koordirigent van oorsprong- en daar maak ik dankbaar gebruik van. Muziek is een universele taal zonder woorden, die iedereen intuïtief spreekt. Daarmee is het een ideaal middel om tijdens coaching mee te werken. En wees niet bang, dat u ingewikkelde technische dingen hoeft te doen! Ik pas de muziek en de toepassing altijd aan bij uw hulpvraag en uw mogelijkheden en wensen. Muziek kan op zachte wijze patronen en gedrag bloot leggen en gevoelens losmaken, zodat daarna het gesprek meer inhoud krijgt. Muziek kan iets losmaken, je vrolijk maken, associaties oproepen en emotioneren. Centraal staat Inspiratie, Inspiratie is in coaching een middel om tot dieper inzicht te komen. Muziek is de vorm waarin mijn inspiratie vaak opborrelt. Het is een onuitputtelijke bron waaruit je bezield kan worden, inzicht kan krijgen en levensenergie kan halen.

modelcoachingEen van de doelgroepen waar ik mij als coach op richt zijn senioren. De groep 60-plussers in onze samenleving wordt steeds groter. Senioren staan ook actiever en bewuster in het leven dan vroeger het geval was. Ik help u verder om de volgende mooie fase van uw leven zinvol, gelukkig en vitaal door te kunnen brengen. Natuurlijk spelen er in deze levensfase bijzondere thema's een rol, zoals verlies van geliefden, zinvolle invulling van tijd en omgaan met fysieke beperkingen. U bent bij mij welkom met allerlei hulpvragen, of die nou liggen op gebied van het laten uitkomen van uw dromen, rouw, stress, depressie/eenzaamheid, zingeving, angst of spiritualiteit. Het is nooit te laat om aan uw persoonlijke ontwikkeling te werken. In onze samenleving wordt deze levensfase vaak behoorlijk respectloos bekeken. En veel mensen verwachten levensdoelen en tijdinvulling die eigenlijk bij andere levensfasen horen. Als een oudere een nieuwe uitdaging aangaat, reageert de omgeving helaas vaak met: "heeft dat nog wel zin?" of "waarom nu pas?".  Ik kijk zonder oordeel naar ouderen vanuit het nu, vanuit de kracht, de vaardigheden en de talenten die u tijdens uw leven al heeft ontwikkeld en die u nu ter beschikking staan. Ik coach zo oplossinggericht mogelijk vanuit acceptatie, empathie, vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik heb jarenlang ervaring met het werken met ouderen als koordirigent en als zangdocent en sinds enige tijd ook in coaching.  

         ...vertrouwd coaching bij u aan huis (of in mijn praktijk)? 

                          wilt u liever kijken naar krachten i.p.v. klachten?

                                      wilt u weer grip op uw eigen leven krijgen? 

                                                       kies dan voor Coaching bij Tonica!

Kosten

Een coaching kan bestaan uit een enkele sessie voorafgegaan door een intake of uit meerdere. We bepalen na de intake samen wat het beste resultaat gaat geven. Een intake is gratis (ca, 45 minuten) en elke vervolgsessie (van ca. 1-1,5 uur) kost € 70 ,-.  

 Bijzondere pakketten*: 

  • 'APK' sessie: 1 sessie van max. 2 uur zonder intake (€ 65,-)

             Doel: kort samen kijken waar u nu staat en waar u naartoe wilt

  • Standaard pakket: 3 sessies + intake  (€ 195,-)

 

  • Uitgebreid pakket: 6 sessies + intake  (€ 390,-)

 

*De pakketprijzen gelden alleen als u van tevoren aangeeft daarvoor te kiezen. Mocht u voor een pakket gekozen hebben en er zijn meer sessies nodig, dan geldt de prijs voor een losse sessie.

Locatie

U kunt natuurlijk naar mijn rustig gelegen praktijk toe komen in het buitengebied van Vorden (Delden), maar ik kom ook graag naar u toe. Als u in de gemeente Bronckhorst woont, is dat kosteloos. Daarbuiten reken ik reiskosten.