Tonica

Praktijk voor (koor)zang en coaching, Vorden

 stemvork

Vrijdag 13 oktober vertrek ik met vocaal ensemble Aquamarant richting Denemarken. Aanleiding is dat het eiland waar we verblijven de status van biosfeegebied krijgt. UNESCO biosfeergebieden zijn regio’s waarin de relatie tussen de mens en zijn omgeving centraal staat. Het wereldwijde netwerk van UNESCO biosfeergebieden is de kern van het wetenschappelijke programma ‘Man and the Biosphere’ dat UNESCO in 1971 introduceerde. Het was in die tijd het eerste wereldwijde, intergouvernementele initiatief voor milieubescherming en natuurbehoud op lokaal en regionaal niveau.

‘For the beauty of the earth’ heet het concert, dat we op 17 oktober in Stege (Denemarken) zullen geven bij de officiële uitreiking van het UNESCO-biosfeer certificaat aan Møn en Nyord.Hieronder de aankondiging:

 

Møn som Biosfæreområde

Tirsdag 17. oktober 2017, 20:00

Vores skønne øer blev i juni måned udnævnt til Danmarks første UNESCO-biosfæreområde.

Nu skal det fejres officielt i Stege kirke.

Borgmester Michael Sinding Larsen indleder, og derefter vil den ansvarlige for programmet i UNESCO Meriem Bouarame fortælle, hvorfor Møn har fået udnævnelsen. Sidst i talerækken er formanden for Den danske UNESCO-komite Bo Manderup Jensen. Der er også repræsentanter fra de andre nordiske biosfæreområder med ved fejringen.

Fejringen afsluttes med en koncert, hvor det hollandske kor Aquamarant har sammensat et program med titlen: ”For skønheden på jorden”.

Vi kan være stolte over, at vores egn har fået den fine anerkendelse – så der er noget at fejre i Stege kirke.

krijtrotsen mon